BEELDENDE THERAPIE

WAT IS BEELDENDE THERAPIE?

Beeldende Therapie behoort tot een Vaktherapie. In een vaktherapie hoef je niet te praten maar juist doen! In dit geval beeldend werk. Wat soms moeilijk te verwoorden is, kan met de taal van het beeld worden geuit en zichtbaar worden gemaakt. Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm. Hierbij wordt gebruikgemaakt van allerlei materialen; zoals b.v. potlood, verf, steen, klei of textiel. De keuzes voor materiaal, techniek en opdracht wordt afgestemd op jouw hulpvraag. In het beeldend werk worden jouw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar, tastbaar en concreet gemaakt. Het biedt je de mogelijkheid om te ervaren en gevoelens tot expressie te brengen. Dit geeft nieuwe inzichten en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden aan te leren.

#vaktherapiebeeldend #vaktherapiedrachten #beeldendecoachingdrachten #beeldendtherapeutfriesland #beeldendetherapiedrachten

Meer weten? kijk naar https://www.vaktherapie.nl/

WAAROM?

Beeldende therapie kan je onder andere helpen bij klachten die te maken hebben met:

emoties; leren herkennen, voelen, uiten en reguleren van emoties: zoals b.v. frustraties of boosheid gevoelens rondom rouw en depressie.

zelfbeeld; vergroten van zelfvertrouwen en jezelf verder ontwikkelen.

gedrag; leren omgaan met spanning, stress en tegenslagen, oefenen met nieuw gedrag.

sociale vaardigheden; leren samenwerken, bevorderen van assertiviteit, accepteren en stellen van grenzen.

cognitie; vergroten van je concentratie, verbeteren van je doorzettingsvermogen, leren structuur aanbrengen, leren plannen, herkennen van negatieve en helpende gedachten.

VOOR WIE?

De therapie is een passende behandelvorm voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen als je op zoek bent naar psychosociale ondersteuning en hulp. Tevens is het mogelijk om samen met je partner, kind of gezien de therapie te volgen.

bron: NVBT

 

 

@creatiefwezen beeldende therapie in Drachten