• Folgeralaan 27, 9207AH Drachten
  • info@creatiefwezen.nl
  • T 0615885822

over Iza

BIO

Kunst prikkelt, intrigeert, provoceert, daagt uit en wekt zintuiglijke sensaties op. Kortom het beweegt ons!

Hallo, mijn naam is Izabela (Iza),  

Ik geloof dat elke vorm van creativiteit tot persoonlijke bloei leidt. Kunstzinnige nieuwsgierigheid in ons ontwaakt verborgen talent en helpt uit de comfortzone te stappen. Het mooie van kunst is dat iedereen op zijn eigen manier een kunstenaar kan zijn! Ik help je om je geest met je hand te verbinden!

Mijn verhaal begon op een herfstige novemberdag in 1971 in de Poolse stad Stettin. Van kleins af ben ik een curieus en fantasierijk meisje geweest, die liefst buiten aan het spelen was. Later, door mijn enorme nieuwsgierigheid, ben ik veel gaan reizen.  Mijn cultuurtocht heeft mij veel inspiratie en mogelijkheden opgeleverd. Werkelijk een fantastische tijd gehad, maar na een tijdje was ik ook aan een vaste ligplaats toe.  De rustige haven heb ik dicht bij de Waddenzee gevonden, in het Friese landschap.

Ik zie mezelf als een actief persoon, die in het denken en doen creatief is. In 2014 heb ik mezelf een boost gegeven, door de nieuwe opleiding te volgen. Met een Bachelor of Arts Therapies diploma op zak, heb ik in 2019 de deuren van eigen praktijk Creatiefwezen workshop atelier geopend. 

Als vaktherapeut en beeldende coach, deel ik met de belangstellenden de helende kracht van kunstzinnige activiteiten.  Daarnaast voer ik de schilderlessen en creatieve workshops uit. 

Het is misschien ook leuk te weten, dat ik een autodidact kunstenaar ben, met veel liefde voor de figuratieve kunst. Mijn creatieve proces word geleidt door het hier en nu ervaring. Ik zoek naar een vertalingsslag van mijn inspiratie in diverse beeldende middelen en technieken.  In mijn kunstwerken worden vaak sensopatische materialen gebruikt om de zintuiglijke ervaring te stimuleren. 

Ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar mijn workshop atelier! 

Kijk voor mijn aanbod op de site en word geïnspireerd en geactiveerd!

Met creatieve groet,

Izabela Spagielska 

Lid van FVB en NBVT 

CreatiefWezen atelier