• Folgeralaan 27, 9207AH Drachten
  • info@creatiefwezen.nl
  • T 0615885822

wat is dat?

Beeldende (creatieve) therapie

Beeldende Therapie is een bijzondere therapeutische discipline die tot Vaktherapie behoort. In een vaktherapie hoef je niet te praten maar juist doen! In dit geval beeldend werk, dat helpt men een zeer krachtig en persoonlijke creatieve proces doormaken. Men kan inzicht krijgen in wie hij is, wat ie voelt en hoe hij in de  omgeving staat.  Soms wordt er ook  gesproken over (re)ontdekken van je eigen kracht. De nieuwe vaardigheden kunnen een persoon basis geven om uitdaging en positieve veranderingen aangaan. Het ontwaken van de creativiteit bevordert persoonlijke ontwikkeling en versterkt zelfbeeld. De rol van Beeldende Therapie in het helend proces van de geest is goed zichtbaar. Creatief zij is een brug tussen onze gedachten, emoties en ons gedrag. Beeldend werken stimuleert dus positief onze hersenen. 

De Vaktherapie kent vele werkvormen. Iedereen vindt wat bij hem/haar past. Daar is geen enkele ervaring met schilderen of tekenen voor nodig! De vrijheid om met materialen en technieken te experimenteren ontwaakt kunstenaar in iedereen!

Meer weten? kijk naar https://www.vaktherapie.nl/

WAAROM? 

Beeldende therapie kan je onder andere helpen bij klachten die te maken hebben met:

  • emoties; leren herkennen, voelen, uiten en reguleren van emoties: zoals b.v. frustraties of boosheid gevoelens rondom rouw en depressie
  • zelfbeeld; vergroten van zelfvertrouwen en jezelf verder ontwikkelen
  • gedrag; leren omgaan met spanning, stress en tegenslagen, oefenen met nieuw gedrag
  • sociale vaardigheden; leren samenwerken, bevorderen van assertiviteit, accepteren en stellen van grenzen
  • cognitie; vergroten van je concentratie, verbeteren van je doorzettingsvermogen, leren structuur aanbrengen, leren plannen, herkennen van negatieve en helpende gedachten

De therapie is een passende behandelvorm voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen als je op zoek bent naar psychosociale ondersteuning en hulp. Tevens is het mogelijk om samen met je partner, kind of gezien de therapie te volgen.

Vaktherapie kan ingezet worden als een therapeutische behandeling of als een creatieve begeleiding.

Nieuwsgierig hoe anderen het beeldend therapieproces ervaren? Kijk naar de onderstaande filmpjes 
Bert https://vimeo.com/79294855

Jacquelinehttps://vimeo.com/80189630

bron: vimeo.com

bron: NVBT

CreatiefWezen